Rádi byste si užili autentické a chutné rande v Itálii společně se mnou?
Chtěli byste naučit, jak na italské risotti a toskánské moučníky z rýže?
Víte, že je úplná paráda, když pro vás někdo připraví kompletní a chutný italský zážitek?
Jste 100% Itaholik, Italia vám chybí a rádi byste si domů přenesli další kousek Apeninského poolostrova se vším všudy?
Chcete společně se mnou šířit italskou osvětu a nepotkávat už Tiramisú z pomazánkového másla, Carbonaru s párkem a podobné výmysly???
SÍ???
V tom případě vás s otevřenou digi náručí a mým česko-italským nadšením zvu do programu Jak Na Italské Risotti A Moučníky Z Rýže, který jsem pro vás připravila!
Italská kuchyně a historie pokrmů, vaření, pečení, povídání o italské dolce vita nad sklenkou vino bianco, italský jazyk a mé perličky ze života v gastro - to i mnohem víc vás na naší virtuální cestě Itálií opět čeká!
Italské Risotti jsou pojem, který je dobře známý po celém světě. Nj, ale to autentické italské risottose přeci jen liší od toho, co si děláme v české a slovenské krajince.
Nebavíme se tu totiž o tvz. suchém rizotu, kde zrníčka rýže nedrží při sobě a zběsile skáčou po talíři. Také nejde o rizoto, do nějž dáme všechny možné ingredience, které doma najdeme, zasypeme eidamem a voilá - ,,risotto italiano" je na světě.
Kdepak - RISOTTI ITALIANI, to je jiná! V mém novém programu se naučíte, jak si taková úžasná krémová risotta připravit i z pohodlí vašeho domova a vychutnat si je právě tak, jako to dělají Italiani.
A aby to náhodou nebyla nuda, krom vaření budeme tentokrát i péct a smažit dolci toscani - toskánské moučníky z rýže, které jsou lokální a často známé jen mezi místními Toskánci!
Tak co myslíte, naučíme se společně nové italské dobroty?
Představte si, že ty pravé italské chody se u vás střídají na denním pořádku a létají vám do úst téměř jako pečení holubi. Italské vaření pro vás už není záhadou, členové domácnosti i vy jste nadšení, hosté se oblizují až za ušima a vy si tak užíváte italský zážitek přímo u vás doma!
Můžu vám zaručit, že po skončení programu budete mít v kapse několik dalších italských receptů (čti 11!!!), které potěší všechny milovníky italské kuchyně. Pokud jste tedy amici s rýží, protože právě té bude program věnovaný !
Nebudeme ale samozřejmě jen vařit - ráda bych vám vykouzlila co největší italskou atmosféru a zpříjemnila vám momentální dobu, kdy cestování je tak trošku scifi! Pokud vás to zaujalo, čtěte dále, per favore ♥.
Co přesně se v programu naučíte a na co se můžete těšit???
Teorie a techniky vaření jsou základ!
Jako vždy je přímo nutné mít základy, na kterých pak můžeme krásně stavět. Základním kamenem programu tak bude povídání s prezentací o tom, jak Italiani na rýži a risotti nahlíží, která rýže je ta vhodná, kde se vzala i jak s ní správně zacházet. Součástí budou samozřejmě i zásadní kroky k přípravě, techniky vaření a jak dosáhnout úžasného krémového risotta jako od Itala.
Čekají na vás 4 recepty na risotti s různými obměnami, takže receptů budete mít v závěru v rukávě mnohem víc!
Sí, sí je to tak! Připravíme si spolu 4 risotti, ale u každého vám doporučím i další surovinu, která se dá použít v případě, že ta mnou vybraná vám nevoní.
Sladká tečka? Certo! No jistě!
Aby to nebylo pořád jen o slané kuchyni, tak si společně připravíme i 2 přímo toskánské moučníky, které se připravují právě z rýže. Jde o lokální recepty, které často nezná ani zbytek Italů mimo Toskánsko.
Půjdeme opět do hloubky!
Napsat recept a uvařit - to zvládne téměř každý! V mém programu se můžete ale těšit na jiný zážitek italiano! Během 7 týdnů vás provedu danými pokrmy také z pohledu historie a původu. V každé lekci na vás tak čeká i okénko, kde se dozvíte, proč a jak vlastně Italiani daný chod jí, které ingredienti jsou ty pravé a které raději vynechat.
Párování s víny!
Abyste si vaše rýžové pokrmy vychutnali na 1 s *, ke každému receptu dostanete i rychlý tip na nejvhodnější vínko. Nejsem sommelier, takže půjde opravdu o praktické informace a nepůjdeme do hloubky. To by bylo na další program :).
Parli italiano?
Umíte italsky? Abychom si to trošku okořenili a měli to ještě o něco víc italiano, tak jako vždy, i tentokrát bude program prokládán italskými slovíčky a frázemi.
Moje plná podpora a nejjasnější energie!
Součástí lekcí jsem samozřejmě i já! Budu vás na vaší italské rýžové cestě podporovat, dávát vám zpětnou vazbu a celý balíček vám doladím mými zážitky a postřehy z italské gastronomie - za těch 9 let toho už vím totiž docela dost :)♥.
Součástí programu není má podpora přes zprávy, mail ani telefonické hovory.
Abyste nemuseli hned letět do obchodu a všechno shánět, v ceně programu je i BALÍČEK ITALSKÝCH PRODUKTŮ na vaše vaření do začátku!
V balíčku najdete základní ingredience, které budete potřebovat na přípravu vašich italských RISOTTI ♥. Součástí kouzelné italské krabičky je 1 kg italské kulaté rýže,lahvinka 0, 7 bílého vína,italské máslíčko 60 gr, kvalitní šafrán a samozřejmě nechybí ani pěkný kousek PARMIGIANO 250 gr. Hodnota balíčku je 750,- a přijde vám ještě před začátkem programu. Jako bonus vám v balíčku přijde i kupon na 10% slevu při nákupu v česko-toskánském eshopu ♥!
Všechny materiály a přístup vám zůstanou dalších 6 měsíců po skončení kurzu - tedy do 13. 12. 2021
Podpůrná skupinka stejně naladěných Itaholiků
Velmi se mi osvědčilo být s vámi všemi na jedné vlně. Energie krásně proudí, stejně naladění lidé si sdílí své italské sny, radí si a baví se. Takže i tentokrát se potkáme ve FB skupině, kde si budeme sdílet vaše italské risotti i moučníčky. Ve skupině vám zároveň budu dávat zpětnou vazbu a věnovat se vám na 100%
Nová lekce každý týden
Po dobu 7 týdnů vám každé pondělí přistane ve skupině programu nová lekce. V 1. týdnu vás čekají lekce dokonce 2 🙂
Prostor na vaše otázky
Každý druhý čtvrtek se sejdeme při živém vysílání, kde budu odpovídat na vaše doplňující otázky. Ty se mohou týkat jak daného pokrmu týdne a ingrediencí, tak okrajově i italské kultury stravování a autentického života v Toskánsku. Naše Q&A začínají hned 1. týden
Co je přesně součástí každé jedné lekce?
Každý týden v modulu najdete KARTIČKY S INGREDIENCEMI A PŘESNÝM POSTUPEM na založení do vaší kuchařky, VIDEORECEPT,POVÍDÁNÍ O HISTORII A PŮVODU POKRMU ve formě videa či článku, TIPY NA VÍNA a čtvrteční VYSÍLÁNÍ 1x za 14 dní.
Chceš se cítit doma u stolu jako na dovče v Itálii? Pak Bella Michaela je přesně to, co musíš mít! Ukáže Ti, jaké suroviny vybrat na pravé pokrmy italiano, jak si je připravit tak, že i Polreich by Tě pochválil, a dovíš se i o historii pokrmů, které si s ní připravíš. A poradí Ti i to, jaké víno se k nim nalít. Já, jakožto italoholička, doporučuji tento kurz všemi buňkami svého gurmánského jazyka.
Barbora Morávková
Pominu-li recepty a fakta, které jsem na základě kurzu tak trochu OČEKÁVALA, tak mně příjemně překvapily bonusové informace o životě v Itálii, o stravovacích zvycích, historii jednotlivých receptů a kultuře obecně. To z obyčejného online kurzu, který mohl klidně skončit jako takové neslané nemastné školení, udělalo opravdový zážitek.
Iva Levels
No a co že si to přesně uvaříme a napečeme?
Jaké je naše italské 7týdenní menu?
První týden se kromě historie a teorie o vaření italských RISOTTI podíváme rovnou i na to, jak to všechno uplatnit v praxi! Začneme základním receptem RISOTTO AL PARMIGIANO, bez kterého by italská risotti nebyly italskými risotti.
V druhém týdnu se můžete těšit na RISOTTO ALLO ZAFFERANO, PORRI E SALSICCIA. Žluťoučké risotto vonící po šafránu s pórkem a italskou salsiccou/klobáskou! Nebude chybět ani varianta pro vegetariány s tipy na další vhodnou zeleninu.
Třetí týden se podíváme na zoubek velmi oblíbené omáčce a to CACIO PEPE! Neladí krásně jen s pastou, ale právě i s RISOTTO. Milovníci italských sýrů, budete se oblizovat až za ušima!
Ve čtvrtém týdnu to vezmeme po italsky alla moderna! Připravíme si krémové RISOTTO CREMOSO AI PEPERONI E GORGONZOLA. Risotto s krémovou omáčkou z červených paprik, jejichž sladkou chuť háže do harmonie pikantní krémový sýr! Opět nebudou chybět varianty pro ty, kteří nemají rádi plísňové sýry a mrkneme se i na to, jak si RISOTTI u Italů vlastně opravdu stojí a kde se v Itálii vzala.
A dost bylo slané kuchyně! Ale RISO NO - rýže ne :). Teď už si určitě brousíte zoubky na něco DOLCE/sladkého, pravda? Já vás už znám - právě proto v 5. lekci dojde řada na BUDINI DI RISO FIORENTINI - křehké rýžové košíčky, které pochází přímo z Florencie a často je najdete pouze v Toskánsku.
Šestý týden zůstaneme u sladkého a usmažíme si karnevalovou rýžovou dobrotu LE FRITELLE. V Itálii jich najdete na několik rozličných druhů a my si společně připravíme právě ty z rýže, které najdete opět pouze v Toscana!
Jak tak počítám, na konci budete mít 11 nových italských receptů! 4 na risotti plus min. 4 další varianty, 2 moučníky a ten 11. najdete níže 🙂
V 7. týdnu si budete moci vychutnat 1. bonus. A to ŽIVÉ VAŘENÍ společně se mnou. Podíváme se na to, jak si poradit s nadbytkem uvařené rýže a připravíme si Románskou specialitu SUPPLÍ. Smažené rýžové kuličky, v nichž se uprostřed táhne sýr, jsou něco, co by měl každý Itaholik ochutnat! Během vysílání vám dám i další tipy, co si v Itálii z rýže dále rádi připravují a jak s ní můžete naložit i vy.
Strašně mě baví sledovat Míšu při vaření, mám vždycky hlad a neudržitelné chutě.Nikdy jsem si nemyslela , že jídlo může být tak jednoduché a skvělé. A tvoje znalosti Míšo jsou neskutečné, samozřejmě se mi líbí i online vysílání. To je taky super...a baví mě poslouchat italštinu, sice nerozumím ani slovo, ale přijde mi skvělé , jak mluvís italsky a česky dohromady. Kurz excelentní... doufám ,že budou i další!
Vendula Hájková
Kurz bol super. Doporučujem všetkým,čo ich zaujíma Taliansko, cucina italiana a spoznávať krajinu aj cez jedlo.....Ak tam človek potom príde, vie čo si má vybrať z jedálneho lístka,čo ochutnať...Tie recepty boli naozaj super vybraté, stretneme sa s nimi pri cestách do Itálie a teraz si to viem urobiť aj sama,deď dostanem chuť. Vďaka!
Elena Slováková
Velice se na vás všechny těším v mém italském programu a kdybyste na mě měli jakékoliv dotazy - SONO QUA PER VOI - jsem tu pro vás. Napište mi na mail italskysen@michaelasticova.cz a já vám mileráda odepíšu ♥.