7týdenní program italské kuchyně italské risotti a moučníky z rýže

7týdenní program, kde se naučíte italská krémová risotta a toskánské moučníky z rýže - právě teď na vašich přijímačích!

Rádi byste si užili autentické a chutné rande v Itálii společně se mnou?

Chtěli byste naučit, jak na italské risotti a toskánské moučníky z rýže?

Víte, že je úplná paráda, když pro vás někdo připraví kompletní a chutný italský zážitek?

Jste 100% Itaholik, Italia vám chybí a rádi byste si  domů přenesli další kousek Apeninského poolostrova se vším všudy?

Chcete společně se mnou šířit italskou osvětu a nepotkávat už Tiramisú z pomazánkového másla, Carbonaru s párkem a podobné výmysly???

SÍ???

 

V tom případě vás s otevřenou digi náručí a mým česko-italským nadšením zvu do programu Jak Na Italské Risotti A Moučníky Z Rýže, který jsem pro vás připravila!

 

Italská kuchyně a historie pokrmů, vaření, pečení, povídání o italské dolce vita nad sklenkou vino bianco, italský jazyk a mé perličky ze života v gastro - to i mnohem víc vás na naší virtuální cestě Itálií opět čeká!

program italské školy vaření jak na italské risotti a moučníky z rýže

Italské Risotti jsou pojem, který je dobře známý po celém světě. Nj, ale to autentické italské risotto se přeci jen liší od toho, co si děláme v české a slovenské krajince.

 

Nebavíme se tu totiž o tvz. suchém rizotu, kde zrníčka rýže nedrží při sobě a zběsile skáčou po talíři. Také nejde o rizoto, do nějž dáme všechny možné ingredience, které doma najdeme, zasypeme eidamem a voilá - ,,risotto italiano" je na světě.

 

Kdepak - RISOTTI ITALIANI, to je jiná! V mém novém programu se naučíte, jak si taková úžasná krémová risotta připravit i z pohodlí vašeho domova a vychutnat si je právě tak, jako to dělají Italiani.

 

A aby to náhodou nebyla nuda, krom vaření budeme tentokrát i péct a smažit dolci toscani - toskánské moučníky z rýže, které jsou lokální a často známé jen mezi místními Toskánci!

Tak co myslíte, naučíme se společně nové italské dobroty?

Představte si, že ty pravé italské chody se u vás střídají na denním pořádku a létají vám do úst téměř jako pečení holubi. Italské vaření pro vás už není záhadou, členové domácnosti i vy jste nadšení, hosté se oblizují až za ušima a vy si tak užíváte italský zážitek přímo u vás doma!

Můžu vám zaručit, že po skončení programu budete mít v kapse několik dalších italských receptů (čti 11!!!), které potěší všechny milovníky italské kuchyně. Pokud jste tedy amici s rýží, protože právě té bude program věnovaný 😁!

Nebudeme ale samozřejmě jen vařit - ráda bych vám vykouzlila co největší italskou atmosféru a zpříjemnila vám momentální dobu, kdy cestování je tak trošku scifi! Pokud vás to zaujalo, čtěte dále, per favore ♥.

Co přesně se v programu naučíte a na co se můžete těšit???

  • Teorie a techniky vaření jsou základ!
    Jako vždy je přímo nutné mít základy, na kterých pak můžeme krásně stavět. Základním kamenem programu tak bude povídání s prezentací o tom, jak Italiani na rýži a risotti nahlíží, která rýže je ta vhodná, kde se vzala i jak s ní správně zacházet. Součástí budou samozřejmě i zásadní kroky k přípravě, techniky vaření a jak dosáhnout úžasného krémového risotta jako od Itala.
  • Čekají na vás 4 recepty na risotti s různými obměnami, takže receptů budete mít v závěru v rukávě mnohem víc!
    Sí, sí je to tak! Připravíme si spolu 4 risotti, ale u každého vám doporučím i další surovinu, která se dá použít v případě, že ta mnou vybraná vám nevoní.
  • Sladká tečka? Certo! No jistě!
    Aby to nebylo pořád jen o slané kuchyni, tak si společně připravíme i 2 přímo toskánské moučníky, které se připravují právě z rýže. Jde o lokální recepty, které často nezná ani zbytek Italů mimo Toskánsko.
  • Půjdeme opět do hloubky!
    Napsat recept a uvařit - to zvládne téměř každý! V mém programu se můžete ale těšit na jiný zážitek italiano! Během 7 týdnů vás provedu danými pokrmy také z pohledu historie a původu. V každé lekci na vás tak čeká i okénko, kde se dozvíte, proč a jak vlastně Italiani daný chod jí, které ingredienti jsou ty pravé a které raději vynechat.
  • Párování s víny!
    Abyste si vaše rýžové pokrmy vychutnali na 1 s *, ke každému receptu dostanete i rychlý tip na nejvhodnější vínko. Nejsem sommelier, takže půjde opravdu o praktické informace a nepůjdeme do hloubky. To by bylo na další program :).
  • Parli italiano?
    Umíte italsky? Abychom si to trošku okořenili a měli to ještě o něco víc italiano, tak jako vždy, i tentokrát bude program prokládán italskými slovíčky a frázemi.
  • Moje plná podpora a nejjasnější energie!
    Součástí lekcí jsem samozřejmě i já! Budu vás na vaší italské rýžové cestě podporovat, dávát vám zpětnou vazbu a celý balíček vám doladím mými zážitky a postřehy z italské gastronomie - za těch 9 let toho už vím totiž docela dost :)♥.
Součástí programu není má podpora přes zprávy, mail ani telefonické hovory.

ATTENZIONE 

 

Abyste nemuseli hned letět do obchodu a všechno shánět, v ceně programu je i BALÍČEK ITALSKÝCH PRODUKTŮ na vaše vaření do začátku!

Online škola vaření pro milovníky italské kuchyně. Italské risotti a moučníky

V balíčku najdete základní ingredience, které budete potřebovat na přípravu vašich italských RISOTTI ♥. Součástí kouzelné italské krabičky je 1 kg italské kulaté rýže, lahvinka 0, 7 bílého vína, italské máslíčko 60 gr, kvalitní šafrán a samozřejmě nechybí ani pěkný kousek PARMIGIANO 250 gr. Hodnota balíčku je 750,- a přijde vám ještě před začátkem programu. Jako bonus vám v balíčku přijde i kupon na 10% slevu při nákupu v česko-toskánském eshopu ♥!

Jak to všechno bude probíhat???

  • Program trvá 7 týdnů
    Začínáme 26. 4. a končíme 13. 6. 2021
  • Přístup i po skončení
    Všechny materiály a přístup vám zůstanou dalších 6 měsíců po skončení kurzu - tedy do 13. 12. 2021
  • Podpůrná skupinka stejně naladěných Itaholiků
    Velmi se mi osvědčilo být s vámi všemi na jedné vlně. Energie krásně proudí, stejně naladění lidé si sdílí své italské sny, radí si a baví se. Takže i tentokrát se potkáme ve FB skupině, kde si budeme sdílet vaše italské risotti i moučníčky. Ve skupině vám zároveň budu dávat zpětnou vazbu a věnovat se vám na 100%
  • Nová lekce každý týden
    Po dobu 7 týdnů vám každé pondělí přistane ve skupině programu nová lekce. V 1. týdnu vás čekají lekce dokonce 2 🙂
  • Prostor na vaše otázky
    Každý druhý čtvrtek se sejdeme při živém vysílání, kde budu odpovídat na vaše doplňující otázky. Ty se mohou týkat jak daného pokrmu týdne a ingrediencí, tak okrajově i italské kultury stravování a autentického života v Toskánsku. Naše Q&A začínají hned 1. týden

Co je přesně součástí každé jedné lekce?

Každý týden v modulu najdete KARTIČKY S INGREDIENCEMI A PŘESNÝM POSTUPEM na založení do vaší kuchařky, VIDEORECEPT, POVÍDÁNÍ O HISTORII A PŮVODU POKRMU ve formě videa či článku, TIPY NA VÍNA a čtvrteční VYSÍLÁNÍ 1x za 14 dní.

autentická italská kuchařka
Chceš se cítit doma u stolu jako na dovče v Itálii? Pak Bella Michaela je přesně to, co musíš mít! Ukáže Ti, jaké suroviny vybrat na pravé pokrmy italiano, jak si je připravit tak, že i Polreich by Tě pochválil, a dovíš se i o historii pokrmů, které si s ní připravíš. A poradí Ti i to, jaké víno se k nim nalít. Já, jakožto italoholička, doporučuji tento kurz všemi buňkami svého gurmánského jazyka.
Barbora Morávková
Pominu-li recepty a fakta, které jsem na základě kurzu tak trochu OČEKÁVALA, tak mně příjemně překvapily bonusové informace o životě v Itálii, o stravovacích zvycích, historii jednotlivých receptů a kultuře obecně. To z obyčejného online kurzu, který mohl klidně skončit jako takové neslané nemastné školení, udělalo opravdový zážitek.
Iva Levels

No a co že si to přesně uvaříme a napečeme?

 

Jaké je naše italské 7týdenní menu?

autentická italská risotti

První týden se kromě historie a teorie o vaření italských RISOTTI podíváme rovnou i na to, jak to všechno uplatnit v praxi! Začneme základním receptem RISOTTO AL PARMIGIANO, bez kterého by italská risotti nebyly italskými risotti.

 

šafránové italské risotto s porkem a italskou salsiccia

V druhém týdnu se můžete těšit na RISOTTO ALLO ZAFFERANO, PORRI E SALSICCIA. Žluťoučké risotto vonící po šafránu s pórkem a italskou salsiccou/klobáskou! Nebude chybět ani varianta pro vegetariány s tipy na další vhodnou zeleninu.

Risotto cacio e pepe, italské risotto se sýrem a pepřem

Třetí týden se podíváme na zoubek velmi oblíbené omáčce a to CACIO PEPE! Neladí krásně jen s pastou, ale právě i s RISOTTO. Milovníci italských sýrů, budete se oblizovat až za ušima!

Krémové italské risotto s omáčkou z červených paprik a sýrem gorgonzola

Ve čtvrtém týdnu to vezmeme po italsky alla moderna! Připravíme si krémové RISOTTO CREMOSO AI PEPERONI E GORGONZOLA. Risotto s krémovou omáčkou z červených paprik, jejichž sladkou chuť háže do harmonie pikantní krémový sýr! Opět nebudou chybět varianty pro ty, kteří nemají rádi plísňové sýry a mrkneme se i na to, jak si RISOTTI u Italů vlastně opravdu stojí a kde se v Itálii vzala.

Florentské rýžové košíčky

 A dost bylo slané kuchyně! Ale RISO NO - rýže ne :). Teď už si určitě brousíte zoubky na něco DOLCE/sladkého, pravda? Já vás už znám - právě proto v 5. lekci dojde řada na BUDINI DI RISO FIORENTINI - křehké rýžové košíčky, které pochází přímo z Florencie a často je najdete pouze v Toskánsku.

Italské rýžové kuličky Fritelle

Šestý týden zůstaneme u sladkého a usmažíme si karnevalovou rýžovou dobrotu LE FRITELLE. V Itálii jich najdete na několik rozličných druhů a my si společně připravíme právě ty z rýže, které najdete opět pouze v Toscana!

Jak tak počítám, na konci budete mít 11 nových italských receptů! 4 na risotti plus min. 4 další varianty, 2 moučníky a ten 11. najdete níže 🙂

BONUSOVÉ ŽIVÉ VAŘENÍ

V 7. týdnu si budete moci vychutnat 1. bonus. A to ŽIVÉ VAŘENÍ společně se mnou. Podíváme se na to, jak si poradit s nadbytkem uvařené rýže a připravíme si Románskou specialitu SUPPLÍ. Smažené rýžové kuličky, v nichž se uprostřed táhne sýr, jsou něco, co by měl každý Itaholik ochutnat! Během vysílání vám dám i další tipy, co si v Itálii z rýže dále rádi připravují a jak s ní můžete naložit i vy.

supplí - rýžová románská specialita
Strašně mě baví sledovat Míšu při vaření, mám vždycky hlad a neudržitelné chutě.Nikdy jsem si nemyslela , že jídlo může být tak jednoduché a skvělé. A tvoje znalosti Míšo jsou neskutečné, samozřejmě se mi líbí i online vysílání. To je taky super...a baví mě poslouchat italštinu, sice nerozumím ani slovo, ale přijde mi skvělé , jak mluvís italsky a česky dohromady. Kurz excelentní... doufám ,že budou i další!
Vendula Hájková
Kurz bol super. Doporučujem všetkým,čo ich zaujíma Taliansko, cucina italiana a spoznávať krajinu aj cez jedlo.....Ak tam človek potom príde, vie čo si má vybrať z jedálneho lístka,čo ochutnať...Tie recepty boli naozaj super vybraté, stretneme sa s nimi pri cestách do Itálie a teraz si to viem urobiť aj sama,deď dostanem chuť. Vďaka!
Elena Slováková

Velice se na vás všechny těším v mém italském programu a kdybyste na mě měli jakékoliv dotazy - SONO QUA PER VOI - jsem tu pro vás. Napište mi na mail italskysen@michaelasticova.cz a já vám mileráda odepíšu ♥.