Vanilkové rohlíčkykapr s bramborovým salátem jsou sice fantastico – ale co k nim tak tento rok přizvat i italskou vánoční společnost?

 

Zamlaskejte si tyto Natale doma po italiano a procestujte prostřednictvím jídla několik italských regionů!

♥ Těšíte se už teď na adventnívánoční pečení i vaření?

Jste milovníky La Cucina Italiana/Italské Kuchyně?

Chcete si doplnit svůj italiano receptář novými recepty, vyzkoušet vánoční dobroty Italů a obohatit si navíc svůj italský SLOVNÍČEK?

 Rádi byste svou rodinu, přítele, přítelkyni či kamarády (nejen) na Vánoce překvapili novými italskými recepty?

Toužíte letos po neotřelém dárku, který vás přenese alespoň na chvíli na Apeninský poloostrov?

Pořiďte si balíček

7 italiano vánočních receptů:

O co jde?

Co je přesně obsahem?

  • 7 receptů
    Jde o nejúspěšnější recepty italské tradiční, ale i moderní kuchyně, které byly součástí loňského kola mého Adventního Kalendáře. Jsou sice vánoční, ale většinu z nich si Italiani vychutnávají po celý rok. Stejně tak můžete těchto receptů využít i vy – 12 měsíců v roce, nejen v období Adventu a Vánoc.
  • 7 videí
    Ve kterých najdete ukázky ingrediencí i postupy jednotlivých receptů krok za krokem. Součástí videí je také mé mluvené slovo v pozadí, díky kterému získáte další tipy a recept zvládnete levou zadní. Videa jsou ve formátu na výšku, aby se vám na ně dívalo skvěle i na mobilních zařízeních.
  • 7 kartiček
    Ne každému stačí videopostup, a tak jsem pro vás vytvořila také zbrusu nové kartičky, které si můžete stáhnout do svého mobilu nebo počítače. Na kartičkách najdete jak ingredience, postup, tak i tip ke skladování anebo náročnost daného receptu.
  • 7 různých regionů
    Prostřednictvím receptů se podíváme do regionů Piemonte, Veneto, Liguria, Toscana, Campania , Puglia i Sicilia! Budete se tak moci slavnostně najíst jako Italové z různých koutů kozačky a poznat, jak se kuchyně jednotlivých regionů mohou během Vánoc lišit.
  • Nespočet italských slovíček a frází
    Tak jak to u mě už obvykle chodí, všechny ingredience daných receptů dostanete vypsány v češtině i v italiano! A ve videích nějaká ta italská fráze nebo slovíčko také zazní. Jinak už to neumím, a vy tak kromě super vánočního menu získáte i nové znalosti v italiano!

 

Nakoukněte na hlavní aktéry receptáře alla Natale italiano

 

Vezmeme to od severu Itálie!

Vitello Tonnato

antipasto-předkrm

secondo piatto-hlavní chod

PIEMONTE

Hlavní chod všech chodů! Jídlo, které je v Itálii oblíbené už od 80. let. Do severního Piemonte se toto secondo piatto dostalo z Francie, a doteď okupuje (nejen) vánoční menu Italů.

Pokud neznáte, nelekejte se kombinace tuňáka s telecím, a pojďte poznat na vlastní chutové pohárky, o jakou lahůdku jde! Molto buono! S Italem jdeme pokaždé do kolen!

Stačí navíc změnit způsob servírování a z hlavního chodu je super předkrm nebo aperitivo občerstvení třeba na Silvestra či narozeninovou oslavu!

Polenta con ragu e formaggi

secondo piatto-hlavní chod

VENETO

Polenta zahřeje, zasytí i potěší! A na italských stolech v zimním období málokdy chybí. Naučte se díky tomuto receptu domácí ragú od píky, poznejte přípravu kukuričné polenty a připravte si ji zapečenou s delikátními formaggi už v období Adventu.

U nás i dalších Itaholiků se tento recept okamžitě zabydlel a po dlouhém létě konečně přichází zpátky na scénu! 

A co si budem – jste si jistí, že umíte správnou ,,boloňskou,,?

Pandolce Genovese

dolce-moučník

LIGURIA

Díky tomuto receptu poznáte klasickou italskou chudou kuchyni/La Cucina Povera, a také hlavní vánoční ingredienti.

Sušené ovoce, oříšky, koření – zjednodušená verze Panettone je skvělá už v období Adventu, a jeho příprava vám navíc zabere mnohem méně času nežli Panettone klasické! Provoní byt a naladí vánoční atmosféru in un momento!

Super na snídani, se šálkem caffe, čaje nebo cioccolata calda!

Ricciarelli

biscotti-cukroví

TOSCANA

Toskánské antické vánoční sušenky z mandlí pocházející ze Sieny, které se těší své popularitě už od 14. století, jsou křehké, jemné a rozplývající se na jazyku.

Proč je letos nepřidat na stůl k vanilkovým rohlíčkům? Budou se vedle nich vyjímat jedna radost a chutnat jak malým, tak i dospělým. 

Danubio salato

antipasto-předkrm

ve sladké verzi dolce-moučník

CAMPANIA

Recept z tradiční kuchyně Campanie v moderním hávu, při jehož přípravě ponoříte prsty do těsta a budete kynout... svůj vánoční stromeček! 

Můžete využít jako slané pohoštění při aperitivo, ale např. při naplnění Nutellou nebo oříšky jde i o skvělý moučník ke caffé při adventním nedělním odpoledni.

Asi nemusím dodávat, že fantazii se meze nekladou a brioche si můžete vytvarovat do tvaru dle sezóny či příležitosti!

Castagnelle Pugliesi

biscotti-cukroví

PUGLIA

Kdo miluje mandle a cacao, zamiluje si i tyto sušenky z jižní Itálie, které jsou oblíbené nejen na Vánoce, ale zejména na oslavy 6. prosince. Jde o můj nejoblíbenější recept a už se jich opět nemůžu dočkat. ♥

Připravte si letos netradičního Mikuláše, bez ohledu na věk! Toto jižanské vánoční cukroví je čiré blaho!

Pasta con salmone

e pistacchi di Bronte

primo piatto-první těstovinový chod

SICILIA

Vánoční primo piatto v podobě sváteční pasty nesmí chybět. Italové 24. 12. večeří rybí menu a uzený losos je častou součástí.

Granella z pistacchi di Bronte této krémové klasice dodáva na pompéznosti a věřím, že  bude chutnat celé rodině, po celý rok!

Společnost vám budu dělat jak já, tak i náš čtyřnohý mazel Ivo, původem z Puglia, kterého jsme adoptovali v místním útulku.

V kuchyni, zejména u masových receptů, očividně nemohl chybět 🙂 – ostatně je tak trošku maskotem Italského Snu i on.

Italské Vánoční Mlaskání 2023 je složeno z nejúspěšnějších receptů z loňského běhu Adventního Kalendáře.

Videorecepty mají nový kabátek v podobě audio doprovodu a přidala jsem PDF kartičky receptů, v nichž získáte přehled ingrediencí jak v češtině, tak italštině.

Postup na kartičkách je pouze v jazyce českém.

A kdo jsem já?

E chi sono io?

Jmenuju se Michaela Šticová, pocházím z Jižní Moravy a od roku 2012 si plním svůj sen životem pod toskánským sluncem.

Vystudovala jsem hotelovou školu zaměřenou na turismus a v Itálii jsem až do roku 2021 pracovala v gastronomii jako servírka a provozní. Italské podniky tak znám jaké své boty, a to i z druhé strany stolu!

Mou velkou vášní je stále gastronomie, vaření, cestování a vše MADE IN ITALY. Od roku 2019 pro vás v online světě tvořím digitální obsah o italské kultuře stravování a díky mým online kurzům si italskou pastu, risotti, moučníky i vánoční pokrmy umí už doma připravit na stovky z vás.

Mám slabost pro italský jazyk a tudíž se napříč mým obsahem můžete zábavou formou také naučit nová italská slovíčka a fráze. Aniž byste si toho vůbec všimli!

Toužíte-li se o mně dozvědět více, můžete tak učinit QUA.

Už spolu máme něco odvaříno

i online odžito, amici!

 

Vaření bylo skvěle zrealizované, krásně jsem stíhala! Navíc kromě komentáře jsi nám to i ukazovala, takže jsem mohla vidět, jak to má správně vypadat.
Kateřina (Hájková) Povšíková
Víc a častěji! 365 italských receptů s Míšou!
Renata Dalla Vecchia
Bylo to skvělé a prosinec nejen že rychle utekl, ale byl plný překvapení a v adventním čase přibylo na stůl pár italských dobro. Crostata už je pojem a pravidelně zdobí náš stůl. Grazie mille, Míšo! Auguri!
Petra F. RohovskáTvůrčí psaní a mentoring
Bolo to proste top a veľmi som si skúšanie nových receptov užila!
Lucia Macíková

Jak svůj obsah získáte?

 

Po zaplacení vám přijde na e-mail odkaz (společně s potvrzením o zaplacení), pod kterým najdete složky jednotlivých receptů.

Můžete si tak vše tak projíždět dle svého tempa a momentální chuti, a klidně si kartičky stáhnout do virtuálního šuplíku!

Přístup vám zůstává a není časově omezen!

Nakoukněte níže, jak vypadají kartičky.

Balíček

7 italských videoreceptů

s audio doprovodem

a kartičkami receptů

s italskými slovíčky si můžete pořídit za pouhých:

 

€ 15, 99 

(+- 393 Kč)

 

 

 

Natale jsou sice jen 1x do roka.

Ale tyto recepty, ty si uděláte během roku jistě s větší chutí a mnohem častěji, nežli rybí polévku a kapra.

 

Těším se, kolik z vás si doma letos opět vytvoří kousek své atmosfera italiana natalizia autentica! 

Stále nějaké pochybnosti?

Pokud na mě máte doplňující otázky, stačí mi napsat na italskysen@michaelasticova.cz nebo cinknout zprávu na Insta @misa.italskysen!